“Благ реч“, моја збирка прича насталих на Фејсбуку и блогу у виду атипичних афирмација Баба-Грозде, заплањске старице која је многима прирасла за срце, објављена је пре неколико дана. Радујем се док вам се хвалим овом вешћу, мојом најлепшом рођенданском честитком.

Књига је објављена захваљујући подршци Градске Оптшине Палилула у Нишу, на чијој територији иначе живи највећи број нишких Заплањаца, и њеном председнику Братиславу Вучковићу, на чему посебно захваљујем.

Збирка “Благ реч“ је штампана у Штампарији BOSS PRINT PLUS DOO NIŠ-PALILULA, а дизајн корица урадио је Саша Димитријевић, карикатуриста српски и мој колега, нишки.

Немерљиви допринос током припремања “Благе речи“ дали су и моји блог, Фејсбук и истински пријатељи: мр Александра Николић-Матић и Мерима Симовљевић-Аранитовић, које су аутори рецензија, Дејан Златић је овог пута искочио из своје коже писца и “потписује“ графички дизајн, а аутор фотографије на насловној страни корица је мој омиљени акварелиста, Сузана Гигић. Хвала вам свима, Дивни Људи, не само на искреној и несебичној помоћи и подршци, већ и на томе што ми показујете да има још људских односа без интереса, за које многи мисле да су нестали.

Захваљујем колегиници Јадранки Тасић, новинару Нишке телевизије, која је у својој ауторској емисији Наука на покренула причу о нашим дијалектима и успела у својојој својеврсној мисији повезивања људи, захваљујући којој је “Благ реч“ угледала светлост дана, а ускоро ће бити штампано и друго издање моје прве књиге, “Јоште чекам тај реч да ми рекне“.

Верица Новаков, уредник издања, нажалост није дочекала реализацију првобитног договора о издавању “Благе речи“, нити да потоњу верзију држи у својим рукама. Ако Тамо Горе постоји неки прозор па нас гледа, верујем да се радује.