S jedne strane banjske fontane, one čuvene koja je više bila u kvaru nego što je radila, stoji simpatični stariji sedi gospodin, smeška se onako indikativno 😉 i sve pogleđuje ka paru na stepeništu, s druge strane fontane.
Zaintrigirani njegovim  držanjem, koje ukazuje na to da se tamo dešava nešto zanimljivo, kolektivno okrećemo glavu ka inkriminisanom paru. Dvoje elegantnih, doteranih ljudi, posvećenih isključivo jedno drugom. Za koje ne postoji ništa i niko više osim njih dvoje i nekakvog uređaja s kamerom u njegovim rukama.

10458840_10202982625466304_7556976161734856769_n
Najpre su u nežnom zagrljaju. Onda je on dugo, duuuugo ljubi, povremeno joj nameštajući kosu.
Sedi gospodin se i dalje zagonetno smeška.

Zaljubljeni za trenutak izlaze iz zagrljaja, naprave nekoliko snimaka, jedno drugog i zajednički selfi, pa se vrate… u zagrljaj.

Nisam skoro videla nežnije pokrete kojima je muškarac obasipao devojku i veću nečiju posvećenost nekome, od njegove njoj. Svaka žena bi poželela da bar jednom bude centar nečijeg svemira, kao što je mlada devojka u beloj jakni ovog popodneva bila muškarcu u teget odelu.
Kada kružiš oko banjske fontane, gde su vas zraci oskudnog sunca zadržali kao i neke grupice oko betonskog piva i kafa iz kartonskih čaša, u oči ti pada svaka sitnica. Izvirivanje zazelenelih krošnji nekog drveća između ostalih golih grana, na Koritnjaku. Senice koje veselo skakuću s bora na bor. Par koji čita novine u praznoj kafanskoj bašti Zelengore. Gospodina u crnom kaputu kojem nije hladno na klupi na početku banjske staze.

I, najviše, sedog gospodina koji se zagonento smeši.
U jednom trenutku, dok je muškarac u teget odelu zakoračio ka nama da bi napravio što bolji snimak devojke koju je netom pre nežno ljubio, videsmo i razlog tog zagonetnog smeška i onolike zainteresovanosti za razvoj događaja na stepeništu iznad fontane. Scena iz „Šta si to u meni našla, moja tužna grlice“ ili možda „Dobro je kad imam čime da te kuuuupim“, što potvrdi i mrmljanje gospodina sa zagonetnim smeškom:
„Znao sam da pare imaju moć, ali da imaju ovoliku, ali sam tek sada otkrio i koliku“.

 

PS- crtica je zabeležena pre dve godine na Fejsbuku, koji me je ljubazno na nju podsetio jutros

Ilustracija je s Fejsbuka

Advertisements