Ознаке

, , ,

Kad nešto želiš… da uradiš, da ostvariš, da ti se dogodi, uzmi čist fin beli papir i najbolju olovku koju imaš, onu kojom najlepše pišeš, pa sedni i piši. Piši sve što želiš, kako želiš, piši o bojama koje zamišljaš uz ostvarenje svoje želje, o mirisima koji te prate, o licima, osmesima, koracima… o tome šta radiš dok čekaš, šta misliš, osećaš, sanjaš… Piši o greškama koje osećaš da bi učinila, o ljudima koji ti pomažu i o onima koji odmažu, o knjigama koje ćeš čitati, o pesmama koje bi volela da čuješ i o onima koje ćeš recitovati, koje će tebi neko recitovati, o tome kako kazaljke kuckaju dok ti želiš i sanjaš i čekaš…
10635755_389257587908490_7305572354734400248_n
Piši o trudu koji je vredan te želje, o tome koliko bi sebe toj želji dala… o tome šta bi naučila, šta ćeš naučiti i šta popraviti kod sebe. I kako želiš da izgleda tvoj život kroz, recimo, pet godina.

Kad sve to napišeš, preklopi taj papir i stavi ga ne mesto koje ćeš zaboraviti.
I kad posle pet godina slučajno pronađeš  požuteli papir sa spiskom svojih davnih želja, shvatićeš da već živiš u stvarnosti čiji su one sastavni, realni deo.
I shvatićeš da su se tvoje želje ostvarile ne zato što si ti stvarno toliko jako i tako lepo želeo, nego zato što si na onom papiru  jasno definisao  ne samo svoje ciljeve, nego i načine na koje ćeš ih ostvariti. I što si svih tih godina živeo u skladu sa njima – reče moja drugarica i ode da potraži papir sa svojim željama za koje već zna da nisu samo želje.
ilustracija je s Fejbuka
Advertisements