Još nije kasno da neko nekome ovaj mart  učini najlepšim mesecom u godini.

Svežanj stihova, pokupljenih u nekim lepim antologijama, smišljenih u svojoj mašti i svojoj stvarnosti, u snu, sutonu ili kada se budi…  Nekoliko divljih ljubičica ubranih u šetnji šumom kraj naselja, po koja zvezda oteta od vasione pod šturom mesečinom koja se gasi… Plamičak vatre u očima.

Zamisli da si čarobnjak koji jednim potezom štapa u kojem se krije sva tajna svemira, može da menja stanje naših duša, smer naših koraka i tok naših misli… da nekoga zaustavi pre ponora kojem se uputio, nekome pokaže svetlost iza tuge, nekome donese smirenje baš kada ga nemir vodi do eksplozije. Zamisli da možeš da tešiš, da lečiš, da menjaš tok negativne energije i da zle misli možeš pogledom da spališ.

12801114_246551019012346_2348145568142996205_n

Zamisli da si ptica čiji slobodan let mami uzdahe četvoronožaca prikovanih za tlo, oblak u koji zaleđeno jezero sa zavišću gleda… ogromno drvo omrznuto od  niskog rastinja koje mu migolji oko korena.

Zamisli pesmu koja se razleže dolinom kroz koju protiče čist planinski potok. Vetar koji donosi mirise jorgovana sa nekog obližnjeg brda. Neki  pogled koji miluje i ruku koja govori nežnošću. Reč koja uliva sigurnost. Zagrljaj koji štiti i čuva. Ljubav koja traje.

Još nije kasno da neko nekome ovaj mart na izdisaju učini najlepšim mesecom u godini, deceniji… u životu.

Sve i da ne uspe, april je već prekosutra.

 

ilustracija je s Fejsbuka

Advertisements