Bacila je poslednji pogled na ogledalo, pred otključavanje vrata iza kojih ju je čekao radni dan. Zadovoljna, kao i uvek, onom koju je videla, samo je pogledom okrznula vrata lifta i krenula stepeništem ka izlazu iz zgrade. Za njom je lelujao oblak parfema.

12524184_981128871979774_2676322467017212546_n

U ogledalu je ostala mlada žena ispeglanog lica na kojem su samo neke sitne, najsitnije borice nagoveštavale da nije u cvetu mladosti. Uredno ofarbana kosa, netom ispeglana frizerskom presom najnovije generacije, koja je navodno ne gori i ne oštećuje. Trepavice x 3 factor, zenice koje zrače i oči koje se sijaju. Od veštačkih suza, manje, i od životne radosti, malo više. Vitkoj liniji i tankom struku savršeno je pristajala haljina boje meda koja se slagala s bojom njenih očiju, njene nove tašne i još savršenije udobnih cipela. Osmeh, namazan  najmodernijom nijasom ruža, baš po njenom ukusu, širio se preko ivica ogledala.

Pritisla je taster na zidu za otvaranje ulaznih vrata i zakoračila na trotoar, ispod prozora stana broj jedan u prizemlju, na kojem je komšinica kojoj je nazvala dobrojutro završavala prolećno sređivanje cveća.

-Au, što je propala ova nafrakana sa petog sprata- promrljala je komšinica iz stana broj jedan dok je brisala zemlju sa umazanih ruku- Kako je to nekada bila zgodna i doterana žena, milina jedna kad je sretneš i kad ti se nasmeje za dobro jutro. Tuga jedna. Mora da se sama frizira kad joj je frizura ovako neuredna. Zašto bar ne skine jučerašnju šminku, makar kada se  jutrom umiva, nije mi jasno. A i ove krpe, sve to ofucano bre, kao na buvljaku da se oblači. Žalosno, žalosno, tuga da te uhvati kada nju sadašnju uporediš sa onom koja se uselila u stan na petom spratu pre  samo pet godina. Jadnica, ni za dezodorans izgleda nema, a nekad je lebdela u oblacima parfema.

Izvini, molim te, kol’ko ima kako je onaj njen „drmator“ zaglavio zatvor?

 

fotografija je s Pinteresta

Advertisements