Ознаке

, , ,

Dobar mi je muž. Trebalo bi da lažem pa da kažem nešto loše o njemu.

Za sve ga biva. Ume ti taj, od muških poslova, apsolutno sve. Ne znam sama kada je stigao sve to da nauči, uz sve škole i specijalizacije koje je završavao, ali mora da je nešto i u genima. I otac mu je bio namajstoričav.

A u kući, šta da ti kažem, mislim da jedino tortu nikada nije pravio. Ne mrzi ga da skuva ručak, da postavi, raspremi, suđe opere. Da počisti kuću, to ti kod njega ko dobar dan. Ja volim vikendom duže da spavam, samo mu uveče ostavim spisak i dok sam se probudila, on išao u nabavku; sama da sam birala voće, povrće, meso… sve, ne bih bolje izabrala. I pride mi kafu u krevet donese. Jedino mi nikad cigaretu nije zapalio sam, jadničak, smeta mu duvanski dim, ali mi uvek pripali.

tumblr_mukjpn9ebb1qfmbszo1_500

Bez cveća se s pijace ne vraća. Ni s puta. Kad krenemo u goste pa domaćici kupujemo cveće, meni kupi bar ružu.

Ako mu samo prstom pokažem da mi se nešto u izlogu sviđa, već je u radnji i bira moj broj. Ma potrošio i pare namenjene za plaćanje računa. A na putovanje, ako je sprečen da ide sa mnom, plati put i mojoj sestri, samo da odem i ja.

O deci vodi računa, ma, ne da trun da padne na njih. Jeste malo strog, ali ga zato slušaju. I s godinama sve više poštuju njegove stavove.

Omiljen je u društvu, jako zabavan, komunikativan, divno pleše i sve se žene otimaju o njega kada počne ples, ali sam ja uvek u prvom planu. Nikada se nije desilo da me u društvu zapostavi, ne daj bože da zvera u druge žene, da flertuje… Ne bi on to, ma kakvi.

Sve koleginice mi zavide kad ga vide kako me čeka posle posla. Kad god stigne da izađe s posla na vreme, da ne ostaje za radnim stolom do večeri, parkira ispred firme, ruža me obavezno čeka na sedištu, kad su deca van kuće najčešće odemo negde na ručak, u prirodu. Mnogo voli prirodu. Zato je i vikendicu napravio na jezeru. Sam samcijat, osim što su majstori ozidali i stavili pod krov. I spolja i iznutra. Mene otera na plažu, pa kad ogladni samo me pozove da ručamo.

Ma kažem ti, stvarno u tom pogledu ne mogu nijednu manu da mu nađem.

Što sam nesrećna? Pa kako da ne budem nesrećna, bre, kada mi nikada nije rekao da me voli?

Na početku mi je bilo mnogo teško, plakala sam, stalno sam plakala prvih godina braka, oću bre da znam da li me voli i oću to da mi kaže jer kako drugačije da znam ako mi se ne kaže, ali on jok. I dalje mi je mnogo teško, al sam prestala da plačem.

Mora da idem, eno stiže. Kako koji je? Pa onaj sa ružom u ruci.

 

fotografija je odavde

Advertisements