Taman sam na onom prvom blogu završila jednu kulinarsku igricu, na ovom blogu me naša Rale prozvala za sledeću.

Dala mi je zadatak da napišem priču sa pet  zadatih reči – neću ih navesti jer bih volela da ih sami pronađete u priči. I da posle i sama zadužim petoro blogera da pet mojih reči iskoriste za priču.

***

Nekako s proleća, ali baš ono, čim sunce počne da žeže i prižiža, a to je na ovim našim prostorima sve ranije, ponekad već aprila, ja prestanem da pravim torte čiji se filovi prave od nekuvanih jaja. Slušam te razne priče o salmoneli, te ovo, te ono, pa ko velim, što bih rizikovala. Pogotovo kad postoji toliko divnih recepata za torte, preukusne i na oko prelepe, za koje se filovi kuvaju, klasično ili na pari. Koje uvek uspeju, a pogotovo kada se prave s ljubavlju prema onima kojima su namenjene.

I tako, sve bi bilo u redu da jednom nisam tek isfilovanu tortu ostavila na stolu dok ja operem nož kojim sam je mazala. A bila sam u vikendici i vrata su bila otvorena i… i na nju je skočila mačka, valjda uplašena muzikom s mobilnog telefona koji se oglasio baš kada se ona približila torti.

I džaba ti kuvani fil i džaba  ti prolećno sunce ulepšava dan i džaba ti sva ona ljubav ugrađena u tortu,  kad ti se u priču umeša mačka.

***

Zadate reči za neku novu priču: zrenje, priča, bezimena, pisac, sledeća

Nominujem:

Merimu

Natašu Koricu

Dejana Zlatića

ironijexl

kondom preko srca

Advertisements