Svi oni koji beže od pesme koja se plače

Da li ti, to, zaista spavaš il’ samo žmuriš jer ne umeš da sanjaš?

Ili ne želiš da sretneš dan koji sviće?

Bojiš se  njegove svetlosti više od mraka?

I čekaš. Da se ugasi dan koji još nije ni svanuo sasvim. Pa da se pogase  svetla i onda, tek, da možeš mirno da gledaš ništa  u mraku.

Najlepše reči davno su pohabane, a novih, jednako lepih, više ko i da nema. I dok ih propuštaš kroz poslednje, najgušće sito kovano po meri tvog osećaja za lepotu, reči, misao, slovo… upijaš dnevne zvuke snagom svih onih čula koja ne žmure. Mirišeš misao o snevanju koje ne boli, čekanju koje ne zebe i pesmi koja ne plače. Tražiš.

Prati gen nade  i stići ćeš daleko. Toliko, da više nikada nećeš uspeti da se vratiš. Toliko, da zaboraviš  pesmu koja se plače, sve i da nikada nećeš ni da zapevaš  drugu.  Koja je zgrušena muka iz boli  iznikla tamo gde sunce nikada ne greje.

Toliko, da će se  i kamenčići ispušteni na tom putu od snova i nade , ishabati korakom onih koji, kao i ti, beže od pesme koja se plače.

Advertisements

19 мишљења на „Svi oni koji beže od pesme koja se plače

  1. Branislav Bojčić

    Naslov a i tekst su OČARAVAJUĆI! Jednom davnom sam „cuo“ u glavi tu pesmu koja se plače ali je se nekako više ne sećam … Ne znam zašto ..

  2. Napisala si priču! o pesmi koja se plače. Međutim ja sam tvoju priču čitala kao pesmu, i ređala je u stihove. Lepo bi bilo čitati je u nekom tihom kutku, uz tihu pratnju gitare. Čovek se tada oseti nekako manje sam. Šta da ti kažem sad? Da mi se sviđa? Ovo je više od tog.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s