Ознаке

, , , ,

E, da ti ispričam.

Izlazim ti ja iz socijalnog, taman predala zahtev za penziju, hvala Bogu, doživeh i to, ispunjen taj jedan uslov… kad, presrete me Ciganka. Bela, belaaaaaa ko da je sunce nikad vidlo nije,a za ruku drži detence, još belje, a, koža mu ko mleko.

 

Dam’ daš jednu cigaru, kaže, a kad je poslužih onim mojim, znaš one, ma, ja i ne pušim, nego onako, za paradu, tanke, pa ko da mirišu na mentu i na dušu, ona će meni – E svaka ti čas, kaku si mi cigaru dala, duša mi se otvori, sam’ da znaš, e baš ti fala, ima zat’ cigaru nešto dat’  kažem.

 

Slušaj me dobro kad ima nešto dat’  kažem, ne begaj od mene, sve ću ti pogodim. Ima za nekolko dana da dobiješ vest da si dobila poso. Časan ti reč davam, ako ne bude tako kako sam ti rekla,  tu me pljuni. Smej se ti samo, ima me tražiš dam’ častiš kad ti javu da si dobila poso.

I znaš, znaš, samo još da ti kažem ovo, ti imaš nešto da te boli tu i tu i tuna – pa se udara po butini, ledjima i ramenu… ono, da znaš, stvarno negde tu me ponekad nešto i zaboli.

 

I dat’ kažem, imaš nekogggggg, ma stani bre, samo me poslušaj, ništa ti nema bidne, samo kad ti kažem, imaš nekog na slovo A, il je na slovo M, a možda je i na S. E, taj, na to slovo, taj ti pravio madjije, al ja ću ti sve rasturim. Šta se smeješ, stvarno ti kažem, ima me častiš kad vidiš kako sam ti skinula madjije.

 

A nisam ni skupa, kad t’ kažem, ja uzimam samo dvaes evra,  ako ti sve pogodim, ko sto evra das’  mi dala.Ne begaj, evo, neću ti ništa, kad sama nećeš, šta ću ja.

Negooooo, daj na ovo dete neki dinar, valja se, za zdravlje i za napredicu u kuću da ti bidne i za taj poso, što će dobiješ, da ti krene, časna mi moja reč, kad ti ja kažem.

 

Izvadim neki dinar, dam detetu, šta ću, častih kad se otkačih. Ja, za koji dan i zvanično penzionerka.

Advertisements