Stanomir ce ženi na televizor

Vide li ? Stanomir Radikin iskočil na televizor, vikaju ce ženi . Zva  ni Kosana iz Niš , vika , gledate li televizor , ene ga Stanomir sas tri slabodržeće penzionerke , jednu će izbere i sas nju mora izlegne na sastanak , ako se ona ne popišmani . On ne smeje da odrekne . A posle, kvo će bude, toj si oni znaju .

Sag postalo moderno da se žene i udavaju, takoj, eli da idu na televizor i da i’  svi posmatraju kako se znoje dokle gi biraju ili dokle oni biraju , eli preko kompjutor, tuj se prvo gledaju i dopisuju , pa ako potraji, ima koji se i uzimaju. Neznam , nekada su takoj davali oglasi u novine – lep, crnomanjas, visok, situiran sas kuću i kola i platu, traži lepu i vrednu i bogatu, s koju će živi u njojnu kuću, njegova je malečka za oba. Šifra, dodji da ostarimo zajedno. Znak za prepoznavanje – crven karamfil .

Tola Radisovin si nema tuj brigu . Pa dojde iz Australiju  , lani ne može da se oženi,  onoj ubavo ciganče, Anikino unuče, beše mlogo malečko , pa se vrnu eve , vikaju će gu vodi.

Ono, prvo treba devojče da se porodi , ne znaje se kuj je tatko, pa će dete ostavi u bolnicu i će si ide s njeg. Još si nema godinke za udavanje, al Tola išal u miliciju da se raspituje kako toj ide i rekli mu, ako roditelji potpišu , sve može.  Ne ide on džabe sag sas majku, dok se devojče ne porodi . Ono, mož si i nju uzne, i ona je pešes godine pomlada od njega. Al, ona nemož ostavi ostalu dečurliju, a i njemu se devojče poviše prisvidjalo. Još samo da se porodi.

Ma , čudno nek’vo vreme dojde. Vikaju , stari momci dovode žene iz albansko , naše se neće udavaju u selo , pa vekuju same po varoš .

Tako’e kad više nema sabori . Odnapred beše , izlegnu na sabor i devojke i momci , šetaju po livadu i pogledjuju se  preko sladoled , lubenicu  i flašu pivo, ne projde mlogo i čuju se puške . Misa isprosil Stanku.

I ako im je, nek se žene preko televizor, kad i’ sram da doode na sabori.

 

Dopisujem danaske, na 10. maj – devojče se porodilo, al dete neje ostavilo. Će si ga čuva. A Tola Radisovin odlučil – ce ženi s mater. Ono, po godine, ona je i više pristala uz njeg. Nek im je sa sreću.

Advertisements

14 thoughts on “Stanomir ce ženi na televizor

  1. Ima sad neki prilog u Sve za ljubav, pa se kao on ženi i dovedu mu tri kadidatkinje, pa on kao bira. One dobijaju 3.000 dinara za svaki minut tokom kojeg su zadržale njegovu pažnju u kabini za razgovor,on jednu bira i ide sa njom na večeru…

  2. Rada72

    🙂 To ona emisija „Domaćine, oženi se“? Nema više sabora, ni onih rumenih lica seljančica dok igraju u kolu, a posle šetaju pa im dragi kupi licedersko srce..davna vremena a bila lepa.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s