Ознаке

, , , , , , , , ,

Dragi Deda Mraze

Poštujući sva pravila lepog ponašanja , evo reših da ti javim da sam dobro, koje i tebi želim , kako bi mogao i dalje da donosiš poklone svima koji su ih svojom marljivošću i finoćom tokom prethodnih dvanaest meseci zaslužili. To, što se za tvoje poklone kandiduju i oni koji nikako ne bi smeli da se nadju na listi predloga,zahteva i želja,  a , nažalost, neki od njih se i provuku u ešalon dobitnika, kao lepo vaspitana , neću ni da pominjem, jer nije moja stvar što postoje loši ljudi koji su uspeli da ubede i tebe, kao imnoge druge, da su dobri. Šta ja tu ima da se mešam, pa da se oni prepoznaju, pa da me posle prozivaju kako sam ih smestila u blog i time im zakomplikovala život-e ?

Dragi Deda, ja ovoga puta želim samo da poželim mojoj prijateljici – šapnuću  ti njeno ime , ne mora baš svi da znaju o kome je reč, želju da joj se ostvare neke velike značajne želje od dugoročne važnosti za njenu sudbinu, njen život i njen mir . U tom smislu mislim da bi, osim njenog imena, trebalo da znaš da su sve njene želje – ma, ona je skromna i preskromna, pa i ne ume da želi mnogo , objedinjene u jednoj rečenici .

Koja glasi – želim bolju Novu godinu.

Ona, ta moja drugarica, Deda Mraze dragi, zaista zaslužuje tu , bolju, godinu.

Jel bila dobra , strpljiva i trpeljiva ?

Jeste !

Jel se dovoljno žrtvovala, za one koji su zaslužili, ali i za neke koji nisu?

Jeste!

Jel ti se ikada žalila?

Nije!

Pa šta čekaš više, bre, oćeš li da ta brada počne da ti se linja od preterane upotrebe i da  ti zubi poispadaju i da te penzionišu kao prestarelog, pa da ona dočeka nekog mladjeg i naočitijeg Dedu, kojem dioptrija nije nagrizla oči i koji će na prvi pogled videti da ona celokupnim svojim životnim stavom, držanjem u nevolji i lepotom, zaslužuje da joj se ta jedna želja ostvari ? I to što pre!

Osim ove molbe  , koju potpisujem svim srcem i čašću svojom,  imam na spisku  još jednu, nečiju želju , koja je blizu ostvarenja i za koju te samo molim da joj ne staneš na put.

Negde daleko, znaš, postoji jedna mila, divna, fina, pametna, lepa … usamljena osoba , pametnica jedna  draga, kojoj, a da bi bila ono, kompletna i do daske srećna, samo nedostaje taj neki daleki , sa kojim neizostavno mora da se sretne po teći put. E, daj pomozi malkice, duni neke vetriće da pomere stvar sa mrtve tačke i da im bude – treća sreća .

A zima je, tamo, duga i hladna . I neko bi trebalo njeno srce da ogreje na vatri svoje ljubavi.

Hvala ti, Deda dragi,unapred ti hvala što ćeš se založiti da bude sve ok. Mene , lično, toliko puta si izneverio, te  s puno prava očekujem da ćeš biti darežljivije ruke kada te molim za druge.

Advertisements