ZAŠTO ĆE KOLETU I MONSANTU USPETI ŠTO NIKOME NIJE – DA UJEDINE SRBIJU

Kralj šećerana kupljenih za tri evra, Miodrag Kostić, poznatiji kao bivši muž jedne zvezdice žute štampe , znane po brakovima sa poznatim ljudima i bivši ljubavnik druge, čuvene po burnim ljubavima sa poznatima i manje poznatima, ponovo je aktuelizovao svoju , na našim ledjima obogaćenu malenkost. Ovoga puta, izjavom – “ Interes Srbije je da zadrži organski zdravu hranu, ali ne sme da zanemari da je jedan od uslova za prijem u STO da prihvati upotrebu genetski modifikovane hrane.“
Svoju nezasitu borbu za bogaćenjem bez pardona, potvrdjenu nebrojeno puta svim njegovim likome i delom, svoj ekonomski interes sigurno debelo plaćenog predstavnika firme koja se bavi proizvodnjom GMO semenskog materijala, beskrajno omraženog i navalentnog Monsanta, MK je, podrazumeva se, uvio u oblandu brige za gladne u svetu . To, što je, zbog zakonom zabranjene proizvodnje i prometa GMO u Srbiji, on zvanično snabdevač srpskog tržišta samo hemijskim proizvodima za poljoprivredu, ne može nas ubediti u to da je ovo tržište čisto od GMO.
Na koji način i s čijim blagoslovom GMO ulazi u Srbiju, nije utvrdjeno, ali upućeni tvrde da je i te kako ima u namirnicama koje svakodnevno koristimo, od soje i njenih proizvoda, preko kukuruza kokičara, pa sve do mesa iz Južne Amerike. Još samo da nam na njivama masovno niknu biljke iz GMO semena, pa da svim onim uzročnicima prevelikog oboljevanja i još veće stope smrtnosti nacije, od posledica „milosrdnog andjela“ do avionskog zaprašivanja o kojem se vać glasno šuška, bude kompletna.
Mooshema je već dovoljno toga rekla (o) dotičnom Kostiću, http://www.mooshema.com/2012/10/18/miodraze-kosticu-jedite-gmovna/comment-page-1/#comment-73550 a komentari ispod njenog teksta sve to kompletirali do detalja . Ovaj post ne bih ni pisala posle njenog sjajnog teksta, da ne osećam , kao nikada do sada, neophodnost potrebe organizovanja širokog fronta otpora GMO, bukvalno, principom od usta do usta.
Proizvodjači GMO hrane navaljuju i javno i zvanično, uslovljavanjem iz Kostićeve priče, ali još više i upornije, ispod žita, tajno. Istorija GMO povezana je sa svim vrstama korupcije i prevara, poenta je ovog teksta http://www.vestinet.rs/pogledi/razlika-izmedu-nas-i-onih-koji-nas-prodaju-je-ta-sto-ce-oni-biti-bogati-lesevi, te je stoga nužno popljuvati, ko dotičnog kralja sumnjivo pribavljenih šećerana koji bi sada preko šećera i zlatnu GMO pogaču, i svakog sledećeg , ma ko on bio, ko se usudi da nas nas ubedjuje u blagodeti ishrane ovim , u najmanju ruku proizvodima diskutabilnog kvaliteta, koje mnogi upućeni nazivaju otrovom i smećem.
Ovo je NUŽNO PONAVLJATI, PONAVLJATI I PONAVLJATI DO BESVESTI, posebno zbog činjenice da je Srbija jedina evropska i jedna od retkih zemalja na planeti u kojoj je zakonom zabranjena GMO . http://srbijabezgmo.wordpress.com/2012/10/10/srbija-izuzetak-na-svetskoj-mapi-gmo-ne-predajmo-se/
I zato što je lobi belosvetskih trovača , u nameri da stanovništvo na planeti svede na broj , razuman po njihovom merilu prihvatljivosti, gotovo nezadrživ u svojoj agresivnosti i spremnosti na sve da dodje i do tog cilja i do zadovoljenja svoje gramzivosti bez pardona.
MK je samo mali pion u igri svetskih moćnika koji bi da nam nameću svoje preskupe , khm, diskutabilne jelovnike, i to pod formom jeftine hrane, ali stoga ne manje opasan od njih samih. Kao ni svako sledeći ko se oglasi s podrškom ovoj ideji.
Ako je nešto za pohvalu u ovoj agresivnoj kampanji MONSANTA, kao personifikaciji sveg onog zla svih proizvodjača i lobista GMO, pa i našeg MK, onda je to činjeca da će im uspeti ono što nikome do sada nije – da ujedine Srbiju oko jednog cilja. Oko odlučnog NE , ne samo ulasku u Srbiju GMO na velika vrata , već i oko pojačanog nadzora nad svim onim belosvetskim smećem koje uspe da udje u ovu već dovoljno zatrovanu zemlju, kao više ili manje jeftina hrana.
Čak i da je džabe, nije nam potrebna.

Advertisements

3 мишљења на „ZAŠTO ĆE KOLETU I MONSANTU USPETI ŠTO NIKOME NIJE – DA UJEDINE SRBIJU

  1. Mislim da hoće. A u tome je , očito, najglasnija i najupornika MOO, koja se ne štedi da razotkrije sve što se iza brda valja. Ja sam pokušala da se ovim bar malo uključim u ovu priču , a i delim svaki njen tekst
   I da, hvala za lepe reči..

 1. Ovo je komentar ispod navedenog teksta MOO … vredi sačuvati informacije iz njega …Favorit
  Saturday – 20 / 10 / 2012
  današnja iskustva sa GMO su sledeća:

  1. GMO nije nauka nego tehnologija koja pravi profit na račun zagađenja ekosistema iza koje stoje Monsanto (Kostić i MK, Delta), Dupont, Dow, Bayer a pritisak da se dozvoli zagenje vrše direktno vojska i vlada USA. Naprotiv, naučnici koji postave pitanje, a kamoli kažu nešto protiv GMO najčešće završe karijeru. To je opšte poznato i čak i u Srbiji samo hrabri smeju da kažu istinu.

  http://www.abovetopsecret.com/forum/thread884835/pg1

  2. GMO u državi znači mnogo povećano zagađenje pesticidima – upravo suprotno propagandi koju preko korumpiranih „novinara“, „naučnika“ i „političara“ šire korporacije, uzgajanje GMO zasada je moguće samo uz povećanu potrošnju Monsanto RoundUp pesticida. Inače Monsanto nije poljoprivredna ili prehrambena korporacija, RoundUp je izmislila zbog rata u Vijetnamu pod imenom agens Orange koji je prskan da bi uništio džunglu i ljude, a posledice se osećaju i danas. Kostić i danas zarađuje na RondUp-u koji je u slobodnoj prodaji u Srbiji, a hteo bi da sami platimo (njemu) uništavanje ljudi i tla. Postoji još gore od toga, a to je kukuruz s ubačenim genom koji proizvodi insekticid. Jedući to jedete i insekticid. Ne vredi ispiranje, čekanje da se razgradi. Idealan otrov koji ubija polako i efikasno, Vas ubija, insekti će da se snađu.

  3. Ne postoje dobre strane GMO, osim ako se bogaćenje halapljivih tajkuna koji stoje iza korporacija i njihovih pajaca koje guraju GMO na tuđoj smrti i nesreći. Priče da GMO donose insant korist usled uvođenja novih korisnih osobina padaju u vodu kad se vidi rezultat zasada u USA koje skoro i da nemaju ne-GMO zasade kukuruza i soje. Posle ovogodišnje suše GMO se pokazao kao katastrofa (što je i očekivano s obzirom da su GMO biljke obogaljene)

  4. jednom legalizovan GMO je nemoguće popraviti. Zemljište natopljeno RoundUp-om ne može decenijama da posluži za uzgajanje hrane bez otrova, a kulture stotinama kilometara daleko od GMO kukuruza i soje bivaju zagađene transgenim mutacijama. Tada Monsanto preko suda goni ljude koji nemaju ugovor s njima jer tvrde da su vlasnici svog zemljišta i roda jer je na njemu patentirani gen! Seljaci koji imaju ugovor s Monsantom moraju da uzimaju nepovoljne kredite da bi plaćali Monsantu seme, jer su potpisali da nijedno drugo neće koristiti, a i kad bi i probali, otkrili bi da im je zemljište toliko zatrovano da ništa drugo i ne može da raste.

  5. osim semena i pesticida, Monsanto gura i druge poljoprivredne tehnologije čije pogubne posledice trpimo i danas: veštački hormon koji izaziva neprirodnu laktaciju kod krava, izazivajući i mastitis, usled čega se i bez prethodne dijagnostike odmah kravama daje i veoma jak antibiotik. Naravno, iste korporacije. Ovako se na nehuman način transformiše proizvodnja mleka. Nekada zdravo mleko postaje smeša otrova. Monopol korporacije se prvo osigurava obaranjem cena mleka, potrošači se naravno čuvaju od informacije koje je mleko Monsanto otrovano a koje nije, uništavaju se svi koji tu tehnologiju ne koriste, da bi zatim cena skočila. Slično je i sa svinjarstvom i peradarstvom.

  6. cela afera zapravo nema veze sa poljoprivredom. Korporacije koje su izazvale ovoliku opasnost na početku XXI veka nisu prehrambene, iako se tako predstavljaju, već su deo vojnog hemijskog kompleksa. Zajedno sa bankama one uništavaju privredu, truju ljude, korumpiraju novinare, političare, uništavaju obrazovanje i nauku.
  Kad neko kaže GMO – on zapravo kaže sve ovo pod 1,2,3,4,5, a naročito 6.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s